Birkehøj Hundecenter

Hvad kan en osteopatisk justering gøre for min hund?

Osteopati til hunde kan bla. afhjælpe udfordringer i bevægeapperatet.

Det kan fx være din hund halter, den går ikke rent, den er meget krumrygget eller svajrygget, stiv i kroppen, har svært ved at rejse sig, når den fx har lagt osv. Generelt hvis du bemærker din hund ikke bevæger sig helt optimlet eller hvis du bare gerne vil holde kroppen sund og stærk samt forebygge skader kan osteopatien være gavnlig for din hund.

Udfordringer i bevægeapperatet viser sig ofte også i adfærden - så har din hund tendens til fx aggressivitet eller angst så kan et besøg også være gavnligt for jer. Fysiske skavanker giver ofte kortere lunte og derfor ser vi i forbindelse hermed ofte også adfærdsforandringer. Så hold øje med din hund - kører den højere end normal eller virker den pludselig mere trykket ja så kan kan det skyldes fysiske forandringer.'

Og husk at hunde er gode til at skjule smerte - så selv den mindste forandring du bemærker kan gøre stor forskel for din hund, når det justeres.

Hvordan arbejder man med osteopatien...

Der laves altid en vurdering af hele hunden. Vi kigger ikke kun de steder symptomerne viser sig, da årsagen sagtens kan ligge andre steder samtidig med din hund muligvis har kompenseret for at undgå ubehag og dermed belastet andre steder i kroppen. Fx kan halten på forbenet sagtens skyldes skævheder i bagparten, da hunde krydsaflaster. Så såfremt vi kun retter forbenet vil symptomerne ofte vende tilbage. Derfor er det vigtigt at justere hele hunden, så vi opnår den optimale effekt.

I en osteopatisk justering bruges forskellige teknikker afhængig af hvilken udfordring hunden har samt hvilken type hund det drejer sig om. Vi bruger parietale eller manuelle teknikker som er en blid manipulation af knogler og led, viscerale teknikker som har fokus på organerne, fascieteknikker til afspænding, kraniosakral terapi, som har fokus på afspænding af kranie og hjernehinder samt forskellige massageteknikker til løsne spændte muskler.

I osteopatien anvender vi blide, men effektive teknikker som hjælper kroppen til at hele sig selv. Vi tager altid tingene i hundens tempo og langt de fleste hunde nyder behandlingen.

Under online booking kan du bestille tid til din hund, men du er også velkommen til at ringe og få en snak, hvis du er I tvivl om det kan hjælpe din hund. Jeg kan kontaktes på tlf 53205430

Birkehøj Hundecenter v/Hanne Bøtker - Hørsholmvej 4, 7160 Tørring - tlf 53205430 - kontakt@birkehoej-hund.dk - cvr. nr 33018533

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk